29.09.2022

Beurer BM81 easyLock -verenpainemittari lunastaa lupauksensa helppoudesta

Diabetes

Täysautomaattinen verenpaineen mittaus olkavarresta on nopeaa ja helppoa easyLock-lukon ansiosta. Näin lupaa laitteen esittelyteksti. Hienoa, mutta toimiiko käytännössä?

Beurer BM81 easyLock -verenpainemittari lunastaa lupauksensa helppoudesta

Beurer BM81 easyLock -verenpainemittari lunastaa lupauksensa helppoudesta

Täysautomaattinen verenpaineen mittaus olkavarresta on nopeaa ja helppoa easyLock-lukon ansiosta. Näin lupaa laitteen esittelyteksti.

Hienoa, mutta toimiiko käytännössä?

Verenpainemittari on istutettu mansettiin, joten käyttäjällä on kaikki mittaukseen tarvittava yhdessä kapineessa.

Käsi työnnetään putkimaisen mansetin läpi ja tuttuun tapaan haetaan oikea paikka paljaasta olkavarresta kyynärtaipeen yläpuolelta.

Lukitusmekanismi aktivoidaan painamalla pyöreää easyLock-lukituspainiketta. Mansettia pystyy säätämään sopivan tiukaksi lukituspainiketta kääntämällä. Laite tarkistaa automaattisesti mittauksen aikana, että mansetti on kunnolla kiinni olkavarressa.

Mittaus käynnistyy mittarin virtapainiketta painamalla. Näyttö aktivoituu ja mittaus alkaa automaattisesti noin kolmen sekunnin kuluttua. Mansetti alkaa täyttyä ja laite mittaa samalla verenpainetta. Puristus ei tunnu tukalalta ja mittaus on nopeasti valmis. Ilma tyhjenee mansetista ja mittarin näyttö kertoo lukemat kiitettävän isosti. Laite tunnistaa myös rytmihäiriön ja siitäkin näyttö ilmoittaa.

Mansetti poistetaan vetämällä easyLock-lukituspainiketta ylöspäin ja sujauttamalla sormet mansetin alle tilaa laajentamaan.

Beurer BM81 easyLock on käytettävyydeltään todella näppärä. Mansetin ja sen tarrojen kanssa taistelu on jäänyt historiaan. Samoin letku- ja johtoviidakko. ”Kaikki samassa” -tyyli on kiitettävää luokkaa. Lääkinnällinen laite, joka on myös käyttäjäystävällinen.

Valmistaja on huomaavaisesti liittänyt printattujen ohjeiden mukaan ”verenpainepassin”, johon mahtuu pidempiaikainen seuranta käsin merkattuna.

Hyvä, sillä laitteen mahdollistama Bluetooth-tiedonsiirto beurer HealthManager -sovellukseen vaatii enemmän perehtymistä kuin itse verenpaineen mittaus.

Verenpaine saattaa nousta jo pikaohjeen ”ota automaattinen Bluetooth-tiedonsiirto käyttöön verenpainemittarin asetuksista” -kohdassa. Mistä asetuksista? Mittarin näppäily ei tuota tulosta, mutta isomman manuaalin lukeminen avustaa. Pitää painaa mittarin M-painiketta viiden sekunnin ajan laitteen ollessa sammutettuna ja käyttää sen jälkeen asetuspainikkeita + ja -.

Laitteen pikaohje neuvoo ehdottomasti lukemaan yksityiskohtaisen käyttöohjeen ennen ensimmäistä käyttökertaa. Niinpä. Säästää sekä aikaa että hermoja.

Sinänsä mittaustietojen synkronointi nettiin ja vaikkapa lääkärin tai omaisen tarkkailtavaksi on loistava lisätoiminto. Joka tapauksessa BM81 easyLock laskee kaikkien tallennettujen mittausten keskiarvon sekä aamu- ja iltaverenpainemittausten keskiarvon viimeisten seitsemän päivän ajalta.

Mikäli laitteesta haluaisi vielä täydellisemmän, mittari olisi kiinni pikaliittimellä. Näin yksikön saisi mansetin sisään ja matkapaketti olisi valmis. Tosin irtonainen mittari on helpommin hukattavissa kuin mansettiin kiinnitetty.

Testaaja 51-vuotias mies, verenpainelääkitys, mittaa muistaessaan, ei lue manuaaleja ennen kuin on pakko

Teksti: Marjut Saarinen