21.04.2022

Libre - se valkoinen nappi käsivarressa

BlogiDiabetes

Tiesithän, että Libren ei tosiaan tarvitse olla vain se hyödyllinen valkoinen nappi käsivarressa. Se voi parhaimmillaan ilmentää ulkonäöllään omaa persoonaasi. Niin arjessa, kuin juhlassakin. Voit koristella Libresi siihen tarkoitetuilla koristetarroilla tai vaikka Sugarhatty -korulla. Kurkkaa vinkit blogista!

Libre - se valkoinen nappi käsivarressa

Kevään merkkejä

Kevätaurinko on alkanut lämmittää ja kohta koittaa T-paitakelit. Katukuvassa alkaa näkymään valkoisia nappeja ihmisten käsivarsissa. FreeStyle Libre on glukoosiseurantajärjestelmä, jonka käyttö ei vaadi enää diabeetikon jatkuvaa sormenpäiden pistelyä. Se seuraa jatkuvasti käyttäjän glukoosiarvoja käsivarren kudoksessa sijaitsevan anturin kautta. Libren käyttö on yleistynyt entistä enemmän ja moni suomalainen on sellaisen todennäköisesti jo nähnyt kesäisessä katukuvassa.

Tuntuuko joskus, että haluaisit ehkä peittää Libresi? Mitä jos voisit somistaa sen asukokonaisuuteen sopivaksi? Sitä varten on Sugarhatty, joita löytyy kaunista ja herkkää, rock-henkeä huokuvaa mallia ja kaikkea siltä väliltä. Sugarhatty kiinnittyy kätevästi tarrateipillä ja voit irrottaa sen yöksi ja suihkun ajaksi tai käyttää sitä ainoastaan silloin kun haluat. Tarrateippejä on saatavilla myös erikseen, joten yhtä Sugarhattya voi käyttää niin pitkään kuin se miellyttää omaa silmää.

Joskus Libre ei vain pysy paikoillaan kuten sen olisi tarkoitus. Useimmiten sensorin irtoaminen johtuu aktiivisesta elämästä, jolloin hikoillaan tai ollaan toistuvaa tekemisissä veden kanssa. Välillä sensori irtoaa siihen kohdistuvista osumista johtuen. Toisinaan ongelmana voi olla sellainen ihotyyppi, jossa Libre ei pysy sille tarkoitettua kahta viikkoa. Sitä varten on kehitetty joukko erilaisia suojateippejä ja -laastareita. Teipin käyttöikä on tavallisimmin 5-14 vuorokautta, joten sen alle on hyvä hankkia myös suojakorkki. Suojakorkin tehtävänä on taata teipin turvallinen poisto ilman vaaraa sensorin irtoamisesta. Jos Libren suojaamisen tarve on satunnaisempaa, niin sitä varten on olemassa pidikenauhoja, kuten LibreFix. Sen käyttö on helppoa urheilun tai uinnin ajan. LibreFixille on tulossa myös vaihtoehtoinen käsivarsivyö, joka on oiva kaveri sensorille urheilun ajaksi.

Yoko -käsivarsivyö on suomalaisen urheiluvaatevalmistaja Yokon uutuustuote. Yokolla on pitkä kokemus edistyksellisten ja korkealaatuisten teknisten urheiluvaatteiden suunnittelusta ja valmistamisesta. Yokon -tuotteet on suunniteltu pohjolan kaikkiin vuodenaikoihin sekä harrastelijoiden että huippu-urheilijoiden käyttöön. Yoko -käsivarsivyö on 5 senttimetriä leveä neopreeninen käsivarsivyö, joka suojaa sensoria tehokkaasti. Käsivarsivyö pysyy hyvin paikoillaan näppärän tarrasäädön ja silikoninauhojen vuoksi. Sporttinen käsivarsivyö on myös tyylikäs asuste urheilusuorituksen aikana. Yokon käsivarsivyöt tulossa Diabeteskauppaan kesän kynnyksellä, joten seuraa meitä somessa!

Suojaa myös lukijasi

Moni lukee Librestä tulokset puhelimella, toiset taas Libren omalla lukijalla. Kuinka moni suojaa puhelimensa erilaisilla näytönsuojilla ja suojakuorilla? Miksi et kohtelisi lukijaa samalla rakkaudella ja pitäisi sen ulkoisesta olemuksesta hyvää huolta. Libre -lukijalle on saatavissa näytönsuojakalvo, jonka avulla saat luettua näytöltä lukemat myös ensi kesänä. Lukijan naarmuuntunut näyttö ja aurinkoinen keli eivät ole yhdistelmänä ihanteellisin, tiedän kokemuksesta. Vaihtoehtona on myös lukijalle suunniteltu kotelo. Kaupastamme löydät kierrätysnahasta valmistetut kotelot kantohihnalla ja ilman. Useimmissa avattava läppä, jossa suojamuovillinen aukko näytön kohdalla ja näppäimelle oma aukko, jotta mittaaminen olisi helppoa ja nopeaa suojasta huolimatta.