24.07.2018

Accu-Chekin uutuudet - osa 1/2: Instant

Diabetes

Verensokerimittarien kirjo on laaja – ja hyvä niin. Yksi ja sama mittari ei sovi jokaiselle. Accu-Chek toi keväällä markkinoille kaksi uutta mittaria, Instantin ja Guiden. Tässä postaussarjan ensimmäisessä osassa paneudumme Instantiin.

Accu-Chekin uutuudet - osa 1/2: Instant

Accu-Chek Instant -mittari. (Kuva: Varpu Askinen)

Accu-Chek Instant on helppo ja tarkka

Instantia voisi leikkisästi kutsua verensokerimittarien karvalakkimalliksi. Instant on perustuote, jonka helppokäyttöisyyttä ei voi liikaa korostaa. Toimintaperiaate on verensokerimittarit tuntevalle tuttu: näyte otetaan sormenpäästä pistokynällä, veripisara imeytetään liuskaan ja tulos ilmestyy hetkessä näytölle. Mittaliuskan näytteenottoalue on tavallista leveämpi, mikä lisää varmuutta verensokerin mittaamisessa. Painikkeita mittarissa on tasan yksi, joten aloittelijakin selviää Instantin käyttämisestä ongelmitta. Jos etsit tarkkaa verensokerimittaria, Instant on valintasi. Se täyttää ISO 15197:2013 -standardin ja mittausluotettavuus on jopa +/- 10 %. Tähän mittariin voit luottaa, olet sitten vasta-alkaja tai ammattilainen. 

Accu-Chek Instant - helppo kuin mikä!

Haluatko kuitenkin hieman dataa?

Instant näyttää viimeisimmän mittaustuloksen ja tulosten keskiarvon haluamaltasi ajanjaksolta (7-90 vrk). Värisymbolit näytön reunassa osoittavat karkeasti, millä tasolla verensokeriarvosi ovat. Lokikirjan tiedot on mahdollista siirtää USB-kaapelilla tietokoneelle. Tiedonsiirron avuksi tarvitaan ilmainen SmartPix-ohjelma, joka on ladattavissa Accu-Chekin sivuilta. Moderni käyttäjä yhdistää Instantin MySugr-mobiilisovellukseen.

 

Testissä MySugr

Karvalakkimalli muuttuu hetkessä mahtavaksi tietopankiksi, kun sen yhdistää älypuhelimeen ladattuun MySugr-sovellukseen.

Testasimme MySugria Android-käyttöjärjestelmällä varustetulla Samsung-älypuhelimella sekä iPhonella. Sovelluksen lataaminen ei tuottanut vaikeuksia. Aluksi MySugr kysyy perustietoja, kuten diabeteksen tyyppiä ja omia tavoitealueita. Kun perustiedot on asetettu, puhelin yhdistetään mittariin Bluetoothilla. Laitteiden parittaminen olikin helppoa. MySugriin on mahdollista merkitä mittaustuloksia. Mittaus mittaukselta sovellus alkaa luoda raportteja. Sovelluksen visuaalinen ilme on raikas, leikkisä ja selkeä.

MySugrin idea perustuu siihen, että mittaustulokset siirtyvät automaattisesti mittarista sovellukseen Bluetoothin ollessa päällä. iPhonen kohdalla tiedonsiirto oli nopeaa ja saumatonta. Jo ensimmäinen kokeilukerta vakuutti - vaikka parhaiten MySugrin potentiaali toki tulee esiin, kun sitä on käytetty päiviä, viikkoja ja kuukausia. Samsungin kohdalla tiedonsiirto oli tahmeampaa. Kyse lienee väliaikaisista yhteysongelmista, sillä MySugr näyttää saaneen runsaasti hyvää palautetta Play Kaupasta sovelluksen ladanneilta Android-käyttäjiltä.

Miellyttävästä FastClix-kynästä ei tarvitse luopua!

Paljon uutta, jotain vanhaa

Tulevaisuudessa uutuusmittarien odotetaan korvaavan vanhat verensokerimittarimallit. Vanhoihin mittareihin sopivia lansetteja ja liuskoja on kuitenkin saatavilla vielä pitkään. Jos olet tykästynyt tehokkaaseen ja hellään Accu-Chek FastClix -pistokynään, ei huolta. Se säilyy täysin ennallaan.

 


 

Diabeteskaupasta löydät Accu-Chekin uutuusmittarit lisätarvikkeineen.

Accu-Chek Instant

Mittaliuskat Instantiin

Lansetit

Haluatko tietää lisää Accu-Chekista?

Accu-Chekin kotisivut

 

 

 

Teksti: Varpu Askinen