11.02.2019

Mikä on kehosi kunto? Mittaamalla se selviää!

DiabetesTerveys ja hyvinvointiVerenpaine

Oma olo on hyvinvoinnin mittari, mutta ei paljasta kaikkea. Kotisohvalta käsin voit tarkkailla verensokeria, verenpainetta ja jopa kolesterolia. Diabeteskaupasta löydät välineet nopeiden ja luotettavien mittausten tekemiseen!

Mikä on kehosi kunto? Mittaamalla se selviää!

Toiko uusi vuosi mukanaan motivaation parantaa omia elämäntapoja? Tottumusten muuttaminen ei ole aina helppoa ja tipattoman tammikuun tai herkuttoman helmikuun päätyttyä into saattaa lopahtaa. Omasta terveydestä kannattaa kuitenkin pitää huolta ympäri vuoden. Mittaamalla verensokeria, verenpainetta ja muita kehon arvoja saat parhaat tiedot terveydentilastasi. Mikä parasta, mittaustulokset motivoivat tekemään hyviä valintoja arjessa.

Mittari ei valehtele

Kaikki tulokset eivät välttämättä näy ulospäin, eivätkä omat tuntemukset kerro koko totuutta. Parhaat tiedot saat vain mittaamalla – ja mittari ei valehtele. Kotisohvalta käsin on mahdollista mitata kehon tärkeitä arvoja: verensokeria, verenpainetta, kolesterolia ja kehonkoostumusta. Pienetkin terveysteot saavat tulokset kohenemaan kohisten!

Milloin viimeksi mittasit verensokerisi?

Perusterve ihminen saattaa ajatella, että verensokerin mittaaminen kuuluu vain diabeetikolle. Kenen tahansa kannattaa kuitenkin välillä tarkistaa, millä tasolla sokerit huitelevat. Etenkin riskiryhmään kuuluvalle verensokerin tarkkaileminen on tärkeää. Verensokerin mittaaminen onnistuu nykyaikaisilla pikamittareilla hetkessä. Koko mittaustapahtuma vie aikaa vain minuutin tai pari ja tulos on näytöllä jopa viidessä sekunnissa. Mittaaminen on helppoa ja luotettavaa. Olet sitten aloittelija tai ammattilainen, Diabeteskaupan valikoimasta löydät itsellesi sopivan mittarin. Helppokäyttöisyyttä arvostavalle sopivat esimerkiksi kestosuosikkimme Contour XT tai Accu-Chek Instant. Teknologisia ominaisuuksia kaipaava arvostaa Accu-Chek Guiden ja CareSens N Premierin monipuolisuutta. Koko laajaa valikoimaa pääset katsomaan täältä!

Verenpaine kuriin

Kohonnut verenpaine ei yleensä tunnu. Jatkuvasti koholla oleva verenpaine on kuitenkin todellinen riskitekijä ja vaurioittaa tärkeitä elimiä, kuten sydäntä ja aivoja. Kertamittaus ei riitä – jatkuva seuranta on kaiken A ja O. Jokaisen kannattaisikin ostaa kotiin verenpainemittari. Nykyaikaiset laitteet ovat luotettavia, monipuolisia ja käyttömukavuuteen on todella panostettu. Osa malleista havaitsee jopa eteisvärinän ja löytyypä markkinoilta moderni kosketusnäytöllinen mittarikin. Meiltä löydät valtavan valikoiman olkavarsimittareita ja myös muutaman rannemittarin!

Kolesterolinkin voi mitata itse

Kolesterolista puhutaan paljon – ja syystä, sillä huonot kolesteroliarvot altistavat sydäninfarktille ja aivohalvaukselle. Kolesterolia on kahdenlaista: hyödyllistä LDL:ää ja haitallista HDL:ää. Perintötekijät vaikuttavat kolesterolin määrään. Ravitsemuksella voi kuitenkin vaikuttaa kolesteroliarvoihin. Pitkäaikaistutkimuksissa on todettu, että huonoa kolesterolia voi vähentää vaihtamalla kovat rasvat pehmeisiin. Hyvän kolesterolin määrää taas voi kasvattaa harrastamalla säännöllistä kuntoliikuntaa. Lue lisää kolesterolista täältä! Saatoit kuvitella, että kolesteroliarvot mitatakseen täytyy suunnata terveyskeskukseen. Kolesterolin mittaaminen onnistuu kuitenkin myös kotona. Nykymittarit ovat varsin luotettavia ja helppokäyttöisiä. Huono kolesteroli ei tunnu kehossa, joten mittaaminen todella kannattaa. Tutustu kolesterolimittariin!

Tavoitteena parempi kehonkoostumus?

Elämäntapamuutoksesi on saattanut lähteä hyvin käyntiin ja painokin putoaa tasaiseen tahtiin. Mutta mitä tapahtuu kehonkoostumukselle? Lihas- ja rasvaprosenttia mittaamalla saat monipuolisempaa tietoa onnistumisestasi kuin vain kiloja tuijottamalla. Kehonkoostumusvaa'an käyttäminen ei ole sen vaikeampaa kuin tavallisenkaan puntarin. Useimmat kehonkoostumusvaa'at mittaavat painon lisäksi lihasten määrän, rasvaprosentin, painoindeksin ja kalorinkulutuksen. Tulosten kehittyminen kertoo enemmän kuin yksittäinen lukema. Vaa'alle kannattaakin astua säännöllisesti ja aina samoissa olosuhteissa. Tutustu vaakavalikoimaan!

Ranneke käteen ja lenkille!

Eikö huvittaisi lähteä lenkkipolulle tai jumppatunnille? Erilaiset aktiivisuusrannekkeet ja aktiviteettisensorit innostavat taatusti ottamaan sen ensimmäisen askeleen. Askelmäärien lisäksi nämä kuntoilijan parhaat kaverit mittaavat etäisyyksiä ja kalorinkulutusta – jotkut untakin. Mikä voisikaan motivoida enemmän kuin tieto siitä, että päivittäinen askelmäärätavoite on saavutettu ja jopa ylitetty? Ranneke ei hoida liikkumista puolestasi, mutta saa sinut lähtemään liikkeelle. Valitse omasi!

 
Lähteitä:

Tietoa verensokerista

Tietoa kolesterolista

Tietoa verenpaineesta

 
Lue lisää:

Suomen Diabeteskauppa

Blogi

 

Teksti: Varpu Askinen