15.06.2023

Tuokaa vettä ja viilentäviä pyyhkeitä!

BlogiTerveys ja hyvinvointi

Hellettä luvassa. Tai ylikuumenemista. Kun olo käy tukalaksi, tekee mieli kokeilla uusia viilennyskonsteja. Oikeastaan mitä tahansa, millä olo helpottuu.

Tuokaa vettä ja viilentäviä pyyhkeitä!

Viilennyspyyhe auttaa lähes ketä tahansa: pyörätuolissa istujaa, erätauolla hengähtävää, etätöitä tekevää.

Back on Track -tuoteperheellä on oma Cool on Track -viilennyspyyhkeensä, jonka testaus on varsin simppeliä helpon käyttöohjeen ansiosta. ”Kastele pyyhe viileään veteen. Purista ylimääräinen vesi pois. Käytä.” Tästä selviää ilman erillistä tuskanhikeä.

Cool on Track -pyyhkeen toimintaperiaate perustuu tuttuun fysikaaliseen ilmiöön eli haihtumiseen. Pyyhe toimii varastoimalla vettä ja vaihtamalla sitä käyttäjästä haihtuvaan lämpöön. Kun vesi muuttuu nesteestä höyryksi, lämpötila laskee.

Itse asiassa se sama vanha kikka, johon moni on turvautunut helteillä vinttikamareissa ja motellihuoneissa: vetänyt ylleen viileässä vedessä kastellun pyyhkeen tai lakanan oloaan helpottaakseen. Tai käärinyt rannalla juomat märkään pyyhkeeseen, jottei tarvitse litkiä lypsylämmintä.

Nyt käsissä on korkeateknologisesta materiaalista tehty tuote, joka kieltämättä näyttää katu-uskottavammalta kuin repaleinen frotee. Pyyhkeen ulkopuolen verkkokangas stimuloi ilman kiertämistä, joten verkolla on tärkeä roolinsa.  Lupauskin on kova: viilennystä luvassa jopa 6 astetta.

Cool on Track -pyyhkeen ”nahkea” materiaali tuntuu jo kuivanakin tavanomaista huoneilmaa viileämmältä. Kuin materiaali olisi täydessä kamppailuvalmiudessa kuumuutta vastaan. Kastelu tekee koppuraiselta tuntuvasta pyyhkeestä taipuisan, ja se on helppo asetella itsensä tai lemmikin ylle tai alle.

Tuote tosiaan sopii sekä ihmiselle että eläimelle. Vaikkapa koiran makuualustaksi automatkalle tai rannalla peitoksi. Hevonenkin hyväksyy viilentävän elementin. Mutta jos lemmikillä on lämpöhalvauksen oireita, kysele apuja lääkäriltä. Raju viilentäminen voi olla pahasta.

Viilentävä pyyhe tuntuu hyvältä. Kun viilein vaikutus päättyy, pyyhe vain kastellaan uudelleen, puristellaan hellävaraisesti liika vesi veks ja jatketaan nautiskelua.

Pesuohjeet kannattaa opiskella, ettei pilaa uutta ystäväänsä. Ei koneeseen, vaan käsinpesu 30 asteessa miedolla nestemäisellä pesuaineella. Ei valkaisuainetta. Ei huuhteluainetta. Ei kuivapesua. Ei rumpukuivausta. Ei silitystä. Kuivaus vaakatasossa. Äläkä taittele kuivana tai tulee halkeamia. Ne eivät sinänsä tuhoa pyyhettä, mutta imevät vähemmän hanakasti vettä.

Cool on Track -viilennyspyyhe toimii selkeästi niin retkillä, rannalla kuin pelikentilläkin. Ja tottakai kotona. Tämä pääsee jatkoon!