18.10.2022

Uki ja Diabeteskauppa yhteistyössä

BlogiTerveys ja hyvinvointi

Uusikaupunki päätti kustantaa puhtaanapidon ja ruokapalvelun työntekijöilleen työkengät ja kompressiosukat. Edun saa lähes 90 henkilöä. Hieno panostus henkilöstön työhyvinvointiin! Diabeteskaupasta käytiin Ukissa mittaamassa sukkiin oikeutettujen jalat. Tavalliset sukathan voi hankkia kengän koon perusteella, mutta kompressiosukissa nilkan ja pohkeen ympärysmitoilla on merkitystä. Näin jaloille saadaan juuri sopiva tuki. ”Oikein mitattu sukka pysyy paikoillaan ja kompressiosta saadaan kaikki irti”, painottaa yrityksen toimitusjohtaja Tom Vorselman.

Uki ja Diabeteskauppa yhteistyössä

Diabeteskauppa tarjoaa kompressiosukkien mittauspalvelua niin yksittäisille henkilöille kuin ryhmillekin.

”Tämä istuu hyvin liikeideaamme, sillä haluamme tarjota kokonaisvaltaista hyvinvointia arjen tekemisen tueksi työpaikoille, harrastuksiin ja kotiin”, Tom kertoo.

Fyysiseen työhön ja urheiluun

Diabeteskaupan kanssa yhteistyötä tekevä toimintaterapeutti Sanna Kohonen tuumaa kompressiosukkien auttavan niin työssään paljon istuvia kuin seisoviakin.

”Oikein mitoitetut sukat auttavat jalkojen väsymykseen ja nopeuttavat aineenvaihduntaa. Estäessään nesteen kertymistä jalkoihin ne samalla ehkäisevät turvotusta. Niiden on todettu voivan ehkäistä myös suonikohjuja, laskimoiden vajaatoimintaa ja jalkojen veritulppia”, Sanna kertoo.

Hän suosittelee kompressiosukkia myös urheiluun.

”Niiden on todettu parantavan suorituskykyä muun muassa juoksijoilla. Sukat edistävät palautumista ja ehkäisevät jalkojen lihasten sekä nivelten kipeytymistä.”

Kompressiosukat on suunniteltu edistämään veren virtausta takaisin sydämeen. Tämä tapahtuu sukkien aikaansaaman paineen avulla.

”Paine on suurimmillaan nilkassa ja pienenee polvea kohti. Kompression kuuluu tuntua, mutta ei epämiellyttävältä.”

Sukkien materiaaliinkin kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvät kompressiosukat ovat mukavan tuntuiset, hengittävät eikä niissä ole hiertäviä saumoja.

Sanna muistuttaa, että kompressiosukkien käyttö kannattaa aloittaa jo nuorena, mikäli jalat tuntuvat iltaisin raskailta, väsyneiltä ja turvonneilta.

”Ennaltaehkäisyn merkitystä ei aina tule ajateltua ennen kuin vaurioita on jo tapahtunut. Oikein mitoitettu tuki ennaltaehkäisee esimerkiksi verenkierron häiriöitä.”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme 045 654 8000 ja tilaa esittely sekä mittauspalvelu työpaikalle, harrastusryhmääsi tai kaveriporukalle. Jalkojen mittaus onnistuu myös myymälässämme Maskun Lemussa.