21.08.2018

Accu-Chekin uutuudet - osa 2/2: Guide

BlogiDiabetes

Postaussarjan ensimmäisessä osassa tutustuimme Accu-Chek Instantiin, verensokerimittarien karvalakkimalliin. Nyt on vuorossa Accu-Chek Guide, joka on hifistelijän valinta.

Accu-Chekin uutuudet - osa 2/2: Guide

Guide on tyylikäs mittari, jossa on valaistu liuskaportti. (Kuva: Varpu Askinen)

Todellinen tietopankki

Etsitkö ominaisuuksiltaan monipuolista mittaria, jonka käyttäminen ei tuota päänvaivaa? Accu-Chek Guide on sopiva valinta diabeetikolle, joka haluaa saada kaiken irti verensokerin mittaamisesta. Guiden kohdalla teknologisuus ei kuitenkaan tarkoita käytännöllisyydestä tinkimistä. Kurkistetaan, mitä Guide kätkee sisälleen.

Lokikirja

Jokainen mittaus tallentuu mittarin lokikirjaan. Mittauksen yhteydessä on päivämäärä ja kellonaika, joten käyttäjä pysyy hyvin kartalla verensokeritasoistaan. Muistikapasiteetti on huikea: mittariin mahtuu 720 mittaustulosta.

Mittaa ja siirrä! Yhdistämällä Accu-Chek Guiden älypuhelimeesi, tarkastelet tuloksia helposti MySugr-sovelluksella!
Keskiarvot

Guide laskee keskiarvoja mittaustuloksista ja erittelee niitä sen mukaan, milloin mittaus on tapahtunut. Näet erikseen ennen ruokailua, ruokailun jälkeen ja paaston aikana saadut tulokset. 

Tavoiteprosentti

Tavoitealueen asettaminen motivoi pitämään verensokeriarvojen heittelyt kurissa. Kun tavoitealue on asetettu, mittari kertoo, kuinka hyvin tavoite on prosentuaalisesti toteutunut.

Matala vai korkea?

Mittari huomauttaa erityisen matalista ja korkeista mittaustuloksista.

Kaavat

Kun mittaustuloksia on kertynyt lokikirjaan, alkaa Guide muodostaa niistä kaavoja. Havainnollistavat kaavat auttavat tulkitsemaan mittaustuloksia ja hahmottamaan verensokeritasojen vaihteluita.

Guiden ominaisuuksista pääset nauttimaan toden teolla, kun mittaustuloksia on laitteen muistissa pitkä liuta.

 

Käytännöllisyydestä ei tingitä

Verensokerin mittaaminen Guidella on yhtä helppoa kuin millä tahansa perusmittarilla. Mittaus alkaa, kun työnnät liuskan porttiin – näppäimiin koskematta. Kuten Instantin myös Guiden testiliuskassa on tavallista leveämpi näytteenottoalue. Tarkkuudeltaan uusimmat ISO-standardit (15197:2013) täyttävä mittaustulos on hetkessä mittarin näytöllä. Näppäimet ovat mukavan jämäkät, joten tulosten selailu onnistuu poropeukaloltakin.

Painovoimaa uhmaava liuskapurkki on uusi innovaatio.

Innovatiivisia yksityiskohtia

Aivan uusi innovaatio on painovoimaa uhmaava liuskapurkki. Liuskat eivät pääse leviämään käsiin, vaikka kääntäisit purkin ylösalaisin. Purkki on myös roisketiivis. Öisin verensokeriaan mittaavaa varten Guidessa on valaistu näyttö ja liuskaportti. Käytetyn testiliuskan irrottaminen onnistuu näppärästi liuskanvapauttajaa painamalla. Mittaaminen on hygieenistä, kun liuskaan ei tarvitse koskea.

MySugr - kaikki irti Guidesta

Tutustuimme jo Instant-postauksessa MySugr-sovellukseen. Lataamalla MySugrin älypuhelimeesi, saat enemmän irti Guidesta. MySugr onkin suunniteltu käytettäväksi nimenomaan Guiden kanssa, vaikka sovellus sopii mainiosti myös Instantin omistajalle. Lue täältä, miten MySugr-testissä kävi.

Lokikirjan tiedot on mahdollista siirtää myös tietokoneelle USB-kaapelin kautta. Tiedonsiirron avuksi tarvitaan ilmainen SmartPix-ohjelma, joka on ladattavissa Accu-Chekin sivuilta.

Paljon uutta - jotain vanhaa

Tulevaisuudessa uutuusmittarien odotetaan korvaavan vanhat verensokerimittarimallit. Vanhoihin mittareihin sopivia lansetteja ja liuskoja on kuitenkin saatavilla vielä pitkään. Jos olet tykästynyt tehokkaaseen ja hellään Accu-Chek FastClix-pistokynään, ei huolta. Se säilyy täysin ennallaan.

 


 
Diabeteskaupasta löydät Guiden lisätarvikkeineen:

Accu-Chek Guide

Liuskat

Lansetit

Kontrolliliuos

Haluatko tietää lisää Accu-Chekista?

Accu-Chekin kotisivut

 

Teksti: Varpu Askinen