21.09.2018

Migra-Cap lupaa tuoda lievitystä migreeniin

Terveys ja hyvinvointi

Valikoimastamme löytyvä migreeninhoitopäähine Migra-Cap on kiinnostava vaihtoehtoinen kivunlievittäjä. Auttaako Migra-Cap todella migreeniin? Tätä selvittelemme tämänkertaisessa postauksessa.

Migra-Cap lupaa tuoda lievitystä migreeniin

Migra-Cap on ergonomisesti muotoiltu migreeninhoitopäähine.

Migreeni on epätoivottu seuralainen

Migreeni on ikävä vaiva, jota potee jopa kymmenesosa suomalaisista. Migreenikohtauksen laukaisee usein ulkoinen tekijä, kuten kirkas valo, stressitason muutokset, huonosti nukuttu yö tai alkoholinkäyttö. Migreenipäänsärky on sykkivää ja useimmiten toispuoleista. Pahoinvointia, oksentelua sekä valo- ja hajuherkkyyttäkin ilmenee usein kohtauksen aikana. Valitettavasti migreeni periytyy. Sitä voidaan kuitenkin hoitaa erilaisilla lääkkeillä ja terveillä elämäntavoilla. Jos kärsit migreenityyppisestä pääkivusta vähintään kerran viikossa ja itsehoito ei auta, kannattaa hakeutua lääkäriin.

Turvallinen lääkkeetön vaihtoehto

Migra-Cap-migreeninhoitopäähineen on kehittänyt henkilö, joka kärsii itse migreenistä. Migra-Capin sisään on ommeltu geelipusseja. Pussit kylmenevät, kun päähine laitetaan pakastimeen tai jääkaappiin. Kun haluttu kylmyystaso on saavutettu, Migra-Cap vedetään myssyn lailla päähän. Geelipussit on aseteltu migreenin kannalta kriittisiin kohtiin: otsaan, silmille, korvien yläpuolelle, takaraivolle ja niskan tyveen. Migra-Cap paitsi viilentää myös pimentää. Moni migreenipotilas on todennut kylmyyden ja pimeyden lievittävän kipua tehokkaasti, joten Migra-Cap on todellinen 2in1-ratkaisu. Migra-Cap on turvallinen vaihtoehto myös raskaana oleville ja lapsille. 

Näyttöä tehosta löytyy

Kysyin migreeniin perehtyneeltä neurologi Markku Nissilältä, voiko Migra-Cap auttaa migreenin hoidossa. Hän ei tyrmää päähineen käyttöä:

- Neurologina suhtautumiseni kylmähoitoon lähtee täysin potilaan kokemasta hyödystä. Jos mistä tahansa asiasta on hyötyä ja haitat ovat vähäiset, niin minun puolestani saa käyttää.

Turkin Ankaran tutkimussairaalan neurologian osastolla tehty pilottitutkimus todistaa, että migreenipäähineessä on potentiaalia. Tutkimuksessa puolet koehenkilöistä raportoi hyötyneensä kylmäterapiasta.

Paula Stam: Migra-Cap yllätti positiivisesti

Paula Stam on kokenut Migra-Capin käyttäjä. Migreenityyppiset pääkivut vaivaavat ajoittain - voimakkaita lääkkeitä Paula ei onneksi oireisiinsa tarvitse.

Paula suhtautui Migra-Capiin skeptisesti mutta sai yllättyä positiivisesti:

- Migra-Cap on tehonnut yllättävän hyvin. Pidän Migra-Capia jääkaapissa. Heti, kun alkaa olla sellainen tunne, että saattaa tulla migreeni, laitan sen päähän.

Paula kertoo Migra-Capin olevan monipuolinen apu. Päähine tepsii jopa kallonpohjan kireyteen, sillä sen reunat ulottuvat lähes niskaan asti. Sivuvaikutuksia migreenipäähineen käytöstä ei ole tullut.

Innovatiivinen suunnittelu kerää Paulalta kiitosta:

- Kylmyys tulee juuri oikeisiin kohtiin ja tekee hyvää. Olen antanut muidenkin kokeilla ja Migra-Cap on lievittänyt oireita.

Paula nauttii myös Migra-Capin tarjoamasta pimeydestä:

- Läpät saa kyllä ylöskin, mutta luomet rentoutuvat, kun ovat läppien alla.

Paula itse on tyytyväinen, mutta joitakin kehitysehdotuksia tulee mieleen muita käyttäjiä ajatellen.

- Jotakuta geelipussien paksuus saattaa häiritä. Jos on hyvin paha tilanne, kylmien osien puristavuus voi ahdistaa. Toisaalta joillekin paine voi olla hyväkin. Nykytekniikalla saisi varmasti osat ohuemmiksi.

Paulan kokemukset Migra-Capista ovat siis olleet positiivisia. Onko tuotteessa lainkaan huonoja puolia?

- Se täytyy muistaa pistää kylmään, Paula naurahtaa.

 

Tutustuthan tuotteen käyttöohjeisiin ennen tuotteen ottamista käyttöön!


 

Lähteet:

Terveysportti

Migreenitutkimus

Migra-Capin kotisivut

Maahantuoja Labtex Oy:n sivut

 

Lue lisää:

Suomen Migreeniyhdistys

 

Kiinnostuitko?

Täältä verkkokauppaan! 

 

Teksti ja kuva: Varpu Askinen

Video: Varpu Askinen ja Jenni Hämäläinen

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: