12.04.2019

TracCollar - vapaudu niskakivuista!

Terveys ja hyvinvointi

Fysioterapeuttien käyttämä traktio- eli vetohoito on lääkkeetön vaihtoehto niskakipujen ja jäykkyyksien lievittämiseen. TracCollar-kaulus tuo traktiohoidon kotiin. Lue blogista, miksi TracCollar on hyvä valinta kipujen torjuntaan!

TracCollar - vapaudu niskakivuista!

Mitä on traktiohoito?

Traktiohoito on fysioterapeuttien käyttämä lääkkeetön hoitometodi, jossa niskaan kohdistetaan vertikaalista vetoa (traktiota). Hoidon tarkoituksena on parantaa nivelten liikelaajuutta loitontamalla nikamia toisistaan. Traktiohoito saattaa tehota esimerkiksi välilevyn ongelmista johtuvaan säteilevään niskakipuun. Traktiohoito voidaan toteuttaa joko fysioterapeutin omia käsiä ja koko kehoa hyväksi käyttäen tai erilaisten apuvälineiden, kuten traktioremmin, avulla.

Lievitä kipua kotioloissa

TracCollarin takana on fysioterapeutti Stefan Axelsson. Vetohoitoa vastaanotollaan käyttävä Axelsson halusi luoda tehokkaan ja mukavan laitteen kotona toteutettavaan traktioon. Axelsson alkoi kehittää sopivaa laitetta kollegansa kanssa. Tavoitteena oli valmistaa tuote, joka kulkisi mukana ja olisi mukava, helppokäyttöinen, yksilöllisiin tarpeisiin sopiva, hyvännäköinen ja kohtuuhintainen. Kehitystyö vei noin neljä vuotta. Syntyi TracCollar-kaulus, johon pumpataan ilmaa pienillä käsipumpuilla. Sekä fysioterapeutit että potilaat testasivat TracCollaria ennen sen viemistä markkinoille.

TracCollarin käyttäminen on todella helppoa.

Ainutlaatuinen TracCollar

TracCollar voi auttaa esimerkiksi niska- ja hartiakipuihin ja jäykkyyksiin, jännityspäänsärkyyn, välilevyn ongelmiin, käsien puutumiseen ja kipuihin, hermopinteisiin, limapussin tulehdukseen, nivelrikkoon ja tenniskyynärpäähän. TracCollarin patentoitu teknologia mahdollistaa vetohoidon kohdistamisen kummallekin puolelle niskaa. TracCollarilla traktio saadaan suunnattua oikeisiin kohtiin tehokkaasti mutta hellävaraisesti. TracCollar on valmistettu anatomisesti muotoutuvasta vaahtomuovista, joten se on erittäin mukava. TracCollaria voit käyttää niin makuulla kuin seistessä. Mikä parasta, TracCollaria on saatavilla kahdessa eri koossa. Löydät varmasti itsellesi sopivan!

Käyttäminen on helppoa

TracCollar asetetaan niskaan ja säädetään sopivaksi solkia ja tarranauhoja käyttäen. Kaulusten päiden ei välttämättä tarvitse koskettaa toisiaan. Tärkeintä on, että kaulus ei kiristä tai tunnu epämukavalta. TracCollariin pumpataan ilmaa, kunnes niskassa tuntuu sopiva venytys. Venytyksen voimakkuuteen vaikuttaa pumppausten määrä.

Katso myös YouTube-videomme TracCollarista!

Palaute positiivista

TracCollar on parantanut useiden käyttäjiensä elämänlaatua. Tieteellistä tutkimustietoa TracCollarin hyödyistä ei ole, mutta traktiohoidon on osoitettu olevan tehokas hoitomuoto niska-hartiaseudun ongelmissa. Vetohoito ei auta kaikkia potilaita, mutta kivuista kärsivälle TracCollar on kokeilemisen arvoinen vaihtoehto. Suomeen TracCollar-kaulusta maahantuo LabTex Oy. Omasi saat tilattua Diabeteskaupasta!

Tutustuthan tuotteen käyttöohjeeseen ennen sen ottamista käyttöön. Jos olet epävarma tuotteen sopivuudesta itsellesi, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen ennen käyttöä.


 

Teksti: Varpu Askinen

Kuva: LabTex Oy

 

Lähteet:

https://traccollar.com

https://sterikinfysioterapia.fi/fysikaalinen-hoito-ja-palvelut/rangan-traktio-eli-vetohoito/

LabTex Oy

 

Lue lisää:

Tuotesivulle

LabTex Oy

TracCollarin kotisivut

Diabeteskaupan blogi

Diabeteskauppaan!


Haluaisitko lukea blogitekstin jostain tietystä aiheesta? Juttuvinkit otetaan vastaan osoitteessa varpu.askinen@diabeteskauppa.fi